Land van de Bijbel

 Wat uiteraard niet mag ontbreken in het reisaanbod van DrieTour, zijn reizen naar Israël: het land van de Bijbel, het land waar deze verhalen tot leven komen. Israël, klein en fascinerend met een rijke diversiteit aan cultuur en natuur. Van het groene, heuvelachtige Galilea in het noorden tot de ruige, droge Negev woestijn in het zuiden. Maar het oude Jeruzalem mag niet ontbreken, boordevol historie maar bruisend tegelijk. En wat te denken van drijven op de Dode Zee, het laagste punt ter wereld….? Israël, het land waar de Bijbel tot leven komt, een land om in het hart te sluiten. DrieTour biedt verschillende reizen, kijk snel verder en wees welkom in het land van de Bijbel.

Programma voorbeelden

Voorbeeldprogramma

Israël – 11 dagen

Voorbeeldprogramma Israël – 11 dagen Dag 1: Amsterdam – Tel Aviv Vlucht Amsterdam-Tel Aviv (evt. met overstap). Transfer naar kibboets Mashabim in Mashabei. Dag 2:

Lees verder »
Voorbeeldprogramma

Israël – 8 dagen

Voorbeeldprogramma Israël – 8 dagen Israël is bij uitstek het land waar Bijbelse- en geloofsverhalen tot leven komen. U vindt er de bakermat van het

Lees verder »

Meer over Israël

Tijdsverschil

+1 uur

Vlag

Valuta

De huidige staat Israël is opgericht in 1948. Het land, ongeveer half zo groot als Nederland, ligt in het Midden-Oosten en grenst aan de Middellandse Zee, Libanon, Syrië, Jordanië, Westelijke Jordaanoever en Egypte. Het is een klein maar zeer divers land.

Het hoogste punt is de noordelijke berg Meron (1200 m), het laagste punt is de Dode Zee. Dit is ruim 400 meter onder zeeniveau en daarmee ook de laagste gelegen plek op aarde . Het landschap bestaat uit groene heuvels in Galilea tot woeste kloven in de Negev woestijn. Israël is de bakermat van twee van de drie monotheïstische wereldgodsdiensten: Jodendom en Christendom. Beiden beschouwen Jeruzalem als heilige stad. Ook in de Islam wordt Jeruzalem als een heilige plek beschouwd.

Bijna 75% van de bevolking in Israël is Joods en hiervan behoort zeker 10% tot de Ultra Orthodoxe Joden. Ruim 20% van de bevolking is Arabisch en veelal Moslim, al zijn er zeker ook Christenen. Naast de prachtige natuur die Israël biedt, is er natuurlijk heel veel te zien op cultureel en vooral Bijbels vlak. Denk daarbij aan de vele kerken, tempels en moskeeën, de oude stadsmuren in Jeruzalem of de uitgebreide opgravingen van Caesarea en Bet-Sean.