Aanvullende voorwaarden

De navolgende bepalingen zijn door DrieTour zelf vastgesteld en uitsluitend bedoeld als aanvulling op de ANVR-reizigersvoorwaarden.


Reserveren

Het reserveren van een reis kan online of  telefonisch. Alle boekingen zijn rechtsgeldig. Als een reservering (ook) voor andere deelnemers wordt gedaan, is de hoofdboeker aansprakelijk voor nakoming van alle verplichtingen.

Persoonsgegevens

De reiziger is verantwoordelijk voor het juist en volledig invullen van de persoonsgegevens conform paspoort: initialen, officiële voornamen, achternaam en bij gehuwde dames de meisjesnaam. Eventuele onnauwkeurigheden of fouten kunnen leiden tot wijzigingskosten. DrieTour behoudt zich het recht voor deze wijzigingskosten door te belasten.

Zelfstandig deelnemen
Wij gaan er van uit dat iedere deelnemer zelfstandig kan deelnemen aan de reis. Mocht de deelnemer toch geboekt hebben zonder overleg dan behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren en de kosten op de deelnemer te verhalen.

Prijzen en reissommen

Alle prijzen op onze website zijn in Euro ( tenzij anders vermeld) en gelden altijd per persoon.

Boeken ‘Op aanvraag’

Indien een reis de status ‘op aanvraag’ heeft, is deze reis niet direct vanuit onze voorraad beschikbaar. Wij streven er naar binnen vijf werkdagen duidelijkheid te hebben over de aanvraag. Is de aanvraag bevestigd, dan wordt de boeking definitief en is niet meer mogelijk de reis kosteloos te annuleren. Eventuele extra toeslagen, worden na overleg, in rekening gebracht.

Preferenties/diëten

DrieTour probeert zoveel mogelijk tegemoet te komen aan speciale wensen en/of diëten (preferenties), die bij boeking worden doorgegeven. De volledige uitvoering hiervan kan DrieTour niet garanderen. Eventuele meerkosten zijn voor eigen rekening.

Betaling

Uiterlijk binnen 5 werkdagen na boeking ontvangt u de definitieve boekingsbevestiging en factuur.

• Het aanbetalingsbedrag is 15% van de reissom excl. toeslagen en verzekeringen en dient binnen 8 werkdagen voldaan te zijn.

• Het restant van de reissom dient uiterlijk 8 weken voor aanvang van de reis voldaan te zijn.

• Bij boeking binnen 8 weken voor vertrek, moet de gehele reissom direct betaald worden.

Bij niet tijdige betaling is DrieTour gerechtigd de boeking te annuleren. Reeds betaalde bedragen worden niet gerestitueerd. De vordering blijft bestaan; de annuleringsbepalingen zijn onverminderd van toepassing.

Wijziging programma

Het reis- en excursiesprogramma is altijd onder voorbehoud van evt. wijzigingen.

Wijzigingskosten

Het wijzigen van een boeking is mogelijk. DrieTour rekent hiervoor € 30,- per boeking; exclusief eventuele kosten die door onze leveranciers in rekening worden gebracht.

Omboekingskosten

Indien op initiatief van de reiziger een reis omgeboekt wordt, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Eventueel afgesloten verzekeringen worden overgezet, waarbij de hoogste premie van de annuleringsverzekering van toepassing blijft.

Fooien
Fooien maken bij DrieTour onderdeel uit van de reissom en worden door de reisleider aan de verschillende dienstverleners betaald.

Optie
Het is mogelijk om een optie voor vijf dagen nemen. Gedurende deze dagen zal de gevraagde plaats vrijgehouden worden. Het is mogelijk om de genomen optie binnen deze 5 dagen kosteloos afzeggen. Mocht dit niet het geval zijn dan gaat de optie automatisch over in een definitieve boeking en ontvangt u de bevestiging/factuur.

Vluchten & Vertrekluchthaven

De reizen zijn gebaseerd op een retourvlucht vanuit Nederland. In principe zal dit vanuit Amsterdam zijn, maar in sommige situaties kan dit wijzigen. Bij het garanderen van de reis hoort u vanaf welke luchthaven u vertrekt. Bij vertrek vanaf een buitenlandse luchthaven zal er altijd eerst overleg zijn.

Voorbehoud

Kennelijke fouten en vergissingen in deze informatie binden ons niet. DrieTour is ook niet verantwoordelijk voor de gevolgen die hieruit kunnen voortvloeien.


Doorbelasting toeslagen
Conform de ANVR Voorwaarden heeft DrieTour heeft het recht tot 20 dagen voor vertrek toeslagen door te belasten voor:

– een verhoging van de kostprijs van brandstof of andere energiebronnen of
– een verhoging van belastingen of

– verhoging van vergoedingen van in de overeenkomst begrepen reisdiensten, geheven door niet direct bij de uitvoering betrokken derden met inbegrip van toeristenbelastingen, landingsrechten en vertrek- of aankomstbelasting in havens en/of op vliegvelden
-een verhoging van wisselkoersen

Mocht dit bedrag hoger zijn dan 8% van de reissom dan heeft u het recht de reis kosteloos te annuleren. Dit is niet het geval bij prijsverhogingen tot 8% van de reissom. Voor verdere toelichting verwijzen wij u naar de ANVR Reizigersvoorwaarden.