Veelgestelde vragen over Corona

Als ik nu een reis boek bij DrieTour en de reis kan wegens corona niet doorgaan, krijg ik dan mijn geld terug?

Indien DrieTour de reis wegens corona annuleert (code oranje / code rood), dan krijgt u ALTIJD 100% de (aan) betaling terug. 

Wat als ik zelf besluit om de reis te annuleren, omdat ik het toch niet zie zitten om op reis te gaan. Krijg ik dan mijn geld terug?

Heeft een bestemming code geel of code groen, dan kan de reis veilig & verantwoord door DrieTour uitgevoerd worden. Daar mag u op vertrouwen. Mocht u het dan toch niet zien zitten om op reis te gaan, dan kunt u annuleren. DrieTour zal dan annuleringskosten in rekening brengen. 

Wat als op het moment van vertrek een bestemming code geel of groen heeft, maar tijdens de reis wijzigt de kleurcode naar rood of oranje? Wat gebeurt er dan en wie betaalt de kosten?

Allereerst zullen we in overleg met onze lokale partners en de reisleider overleggen of het al dan niet verantwoord is om de reis voort te zetten en hoeveel dagen de reis nog duurt. Indien de lokale situatie dusdanig is dat een langer verblijf niet gewenst en onveilig is, dan zal DrieTour u zo snel mogelijk repatriëren. De kosten zijn voor rekening van DrieTour. 

Moet ik volledig gevaccineerd zijn om met DrieTour op reis te mogen gaan?

Nee, u hoeft niet gevaccineerd te zijn om met DrieTour op reis te kunnen gaan. Wel heeft ieder land zijn eigen regels om als toerist te mogen verblijven. In het algemeen gelden de volgende voorwaarden:

– Volledige vaccinatie                                                                                        of

– Een negatieve PCR-test kunt overleggen                                                         of

– Kunnen aantonen dat u corona heeft gehad en u over antistoffen beschikt.

Als ik mij niet wil laten vaccineren, geen test wil doen en corona niet heb gehad, mag ik dan mee op reis?

DrieTour volgt de richtlijnen en voorwaarden van de diverse landen, die uiteraard kunnen wijzigen. Als een land als voorwaarde heeft dat u zich moet laten vaccineren of moet laten testen of corona moet hebben doorgemaakt en u wilt of kunt niet aan de voorwaarden voldoen, dan kunt u helaas niet mee op reis. U dient de reis dan zelf te annuleren. DrieTour brengt hiervoor wel annuleringskosten in rekening. Deze kosten kunt u helaas niet verhalen op een annuleringsverzekering. 

Wat als ik of een van mijn reisgenoten vlak voor vertrek besmet blijk te zijn met corona, wat moet ik dan doen?

Helaas kan degene die besmet is met het virus niet op reis. Afhankelijk of de reisgenoten deel uit maken van hetzelfde huishouden en / of in quarantaine moeten, mogen zij al dan niet mee op reis. De reis dient (deels) geannuleerd te worden. DrieTour brengt hiervoor wel annuleringskosten in rekening, conform de voorwaarden van de ANVR. Wij adviseren daarom dringend altijd een annuleringsverzekering af te sluiten. Check daarbij goed of annulering wegens een coronabesmetting een geldige reden is om de reis te annuleren. 

Wat als tijdens een reis een van mijn medereisgenoten besmet blijkt te zijn. Moet ik dan in quarantaine?

Degene die besmet blijkt te zijn met het coronavirus zal direct afgescheiden worden van de groep. Degene die bij deze persoon op de kamer verblijft, dient ook in quarantaine te gaan. De overige groepsleden worden getest. 

Waar vind ik informatie over de exacte regels met betrekking tot corona per land?

Wilt u voor een specifieke bestemming weten wat de exacte regels zijn ten aanzien van corona , klik dan op: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen