Voorbeeldprogramma Egypte - 11 dagen

Dag 1: Amsterdam - Caïro (vrijdag)

Vlucht Amsterdam-Caïro. Transfer naar het stadshotel in het centrum van Caïro

Dag 2: Gizeh

‘s Morgens brengt u een bezoek aan het Egyptisch Museum, waar vele gevonden kunstschatten te vinden zijn. ‘s Middags bezoekt u de piramides van Gizeh en de Sfinx.

 

Dag 3: Oud-Caïro

Kerkdienst en bezoek aan de oeroude Koptische kerken in Oud-Caïro. Ook wordt een synagoge bezocht.

Dag 4: Memphis

Deze dag brengt u een bezoek aan Memphis en het bekende Sakkara, onder meer bekend om de trappiramide van Djoser.

Dag 5: Luxor

U vliegt al vroeg van Caïro naar Luxor. In Luxor bezoekt u de tempels van Luxor en Karnak. Hier lag vroeger de fabelachtige, rijke hoofdstad Thebe.

 

Dag 6: Dal der koningen

‘s Morgens wordt de Vallei der Koningen en Koninginnen bezocht. De graven zijn prachtig bewaard gebleven. ‘s Middags checkt u in op de cruiseboot. Deze is luxe en van alle gemakken voorzien. Uw hut beschikt over een eigen douche en toilet.

Dag 7: Cruisen van Esna naar Edfu

In de loop van de ochtend vertrekt de boot en vaart u via het sluizencomplex van Esna (houd rekening met variabele wachttijd) naar Edfu.

Dag 8: Edfu - Aswan

Bezoek aan de tempel Horus in Edfu. Daarna vaart u door naar Kom Ombo en hier bezoekt u de bijzondere dubbele tempel. Tenslotte vaart u door naar Aswan.

 

Dag 9: Aswan

Dagexcursie rond Aswan. U bekijkt onder andere de botanische tuinen en het Philae-eiland, waar u met een motorbootje naar toe vaart. Dit eilandje is bekend om de tempel van Isis. Tevens is er gelegenheid om een Nubisch dorpje te bezoeken. Tevens bij voldoende tijd bezoek aan de Aswandam. en de onvoltooide obelisk. Overnachting op het schip.

Dag 10: Aswan

Ontscheping na het ontbijt en transfer naar het prachtige hotel. U heeft deze dag vrij in Aswan. U kunt eventueel ‘s morgens vroeg naar Abu Simbel gaan (Niet inbegrepen. Dit dient ter plaatse geregeld en betaald te worden. Overnachting in een hotel in Aswan.

 

Dag 11: Aswan - Caïro - Amsterdam

‘Transfer naar het vliegveld van Aswan en terugvlucht van Aswan naar Caïro en vervolgens van Caïro naar Amsterdam.