Voorbeeldprogramma Nijlcruise Egypte

Egypte is het land van farao’s en hiërogliefen. Wat is er veel bewaard gebleven van deze oude tijden; niet alleen monumenten, maar ook verhalen. Tijdens deze 8-daagse cruise, die start en eindigt in Luxor, gaat u dat zien, horen en ervaren. In Luxor ziet u de tempel van Karnak, vroeger de religieuze hoofdstad van Egypte en een van de belangrijkste intellectuele centra van de oudheid. En niet te vergeten de Koningsgraven zoals de Graftempel van Hatsjepsoet. Ook de bekende rivier de Nijl vertelt vele verhalen. U maakt een ontspannen cruise en al varend ziet u van alles: het sluizencomplex Esna, de tempel van Horus en Aswan. Een fascinerende en inspirerende reis.

Dag 1: Amsterdam - Hurghada - Luxor

Vlucht vanaf Schiphol naar Hurghada. Transfer per bus naar Luxor, waar u incheckt op de cruiseboot. Diner en overnachting aan boord.

 

Dag 2: Luxor - Esna

In de ochtend bezoek aan de tempel van Luxor. Daarna vertrek van de boot richting Esna, waar zich een sluizencomplex bevindt. Lunch en diner aan boord van de boot.

Dag 3: Esna - Edfu - Kom Ombo

U vaart door naar Edfu en brengt een bezoek aan de tempel van Edfu. Lunch op de boot en ver volg reis per boot naar Kom Ombo, waar u de bijzondere dubbele tempel zult bezoeken. Diner en overnachting aan boord.

 

Dag 4: Aswan

U komt aan in Aswan en gaat per felucca naar het Kitchener’s Island en de botanische tuinen. Lunch, diner en overnachting aan boord van de boot.

 

Dag 5: Aswan

Een tweede dag in Aswan. U bezoekt vandaag de Hoge Dam bij het Nasser Meer. Tevens bezoek aan het mooie Philae eiland met de tempel van Isis. Lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 6: Aswan - Esna

Vertrek vanuit Aswan en terugtocht richting Esna en Luxor. U kunt heerlijk luieren aan boord en genieten van het uitzicht. Lunch, diner en overnachting aan boord.

 

Dag 7: Luxor

In Luxor wordt een bezoek gebracht aan de Vallei der Koningen op de Westelijke oever. Ook bezoekt u de tempel van Hatsjepsoet en de kolossen van Memnon. Er is genoeg te zien in Luxor. Lunch, diner en overnachting aan boord.

 

Dag 8: Karnak - Hurghada - Amsterdam

U checkt uit en brengt een bezoek aan het prachtige tempelcomplex van Karnak. Daarna vertrek richting Hurghada, voor de terugvlucht naar Nederland..