Voorbeeldprogramma Marokko - 12 dagen

Laat alles achter je en reis mee naar het mystieke Marokko. In slechts enkele uren vliegen bent u in een totaal andere wereld. Een wereld van bonte markten, mooie minaretten, ezels en kamelen en kleurrijke mozaïeken. Dat is Marokko ten voeten uit. Drie van de vier Koningssteden worden bezocht. Dwaal door de levendige medina’s en laat u meevoeren door de eindeloos draaiende straatjes met winkeltjes en marktkramen vol kleuren en geuren. Een kakofonie aan geluiden van hardwerkende pottenbakkers en leerlooiers of balkende ezeltjes. Naast de bekende koningssteden Fes, Meknes en Rabat voert de route door het prachtige en minder bekende noorden. Met bezoeken aan Chefchaouen, Tetouan en Tanger. Laat Marokko u verrassen!

Dag 1: Amsterdam - Casablanca

Vlucht Amsterdam-Casablanca. Transfer naar uw eerste accommodatie in Casablanca.

 

Dag 2: Casablanca - Rabat

’s Morgens maakt u een stadsrondrit in Casablanca. Natuurlijk brengt u ook een bezoek aan de bekende Hassan II Moskee, een van de grootste religieuze bouwwerken ter wereld. Een prachtig staaltje van Marokkaanse bouwkunst. Daarna rijdt u door naar Rabat, de hoofdstad van Marokko. Rabat heeft een prachtig uitgestrekt paleis en u vindt er het Mausoleum van Mohammed V.

Diner en overnachting in Rabat.

Dag 3: Rabat - Meknes

Na het ontbijt vertrekt u naar de exotische tuinen van Sidi Bouknadel, waar zo’n 1500 plantensoorten groeien. Daarna rijdt u via een mooie route naar de volgende koningstad, Meknes. De omgeving van de stad is bekend om z’n vele olijfbomen.

Diner en overnachting in Meknes.

 

Dag 4: Meknes

Deze hele dag brengt u door in Meknes, het ‘Versailles van Marokko’ genoemd, vanwege de grootse paleizen die Sultan Moulay Idriss hier liet bouwen. U ziet er de stadsmuren, prachtige poorten en paleizen en de Graanopslag. Natuurlijk is er gelegenheid om rond te dwalen in de soeks. Een belevenis op zich.

Diner en overnachting in Meknes.

 

Dag 5: Meknes - Fes

Vertrek richting koningsstad Fes. Onderweg brengt u een bezoek aan de Romeinse opgravingen van de antieke stad Volubilis. De Basilica, de Triomfboog en de vele zuilen zijn nog goed bewaard gebleven en ooievaars vinden het een mooie plek om hun nest te bouwen. Daarna rijdt u via een mooie route met

fraai uitzicht op de volgende plaats die u bezoekt: Moulay Idriss. Deze heilige witte stad is op twee rotsformaties gebouwd, met daartussen het graf van Idriss I. Een bijzonder plaatsje.

Diner en overnachting in Fes.

 

Dag 6: Fes

Bezichtiging Fes, een van de hoogtepunten van uw reis. Fes is de oudste koningsstad. In de Medina ziet u zwaar beladen ezels en vele handelaren, pottenbakkers en leerlooiers hard aan het werk in smalle steegjes. En natuurlijk brengt u een bezoek aan de beroemde Medersa van Fes; met prachtige gevels, kapitelen, houtsnijwerk en zellijtegels. Zeer de moeite waard!

Diner en overnachting in Fes

Dag 7: Fes

Een dag ter vrije besteding in Fes. De liefhebber kan in de middag mee voor een ritje naar Sefrou, het centrum van de kersen.

Diner en overnachting in Fes.

Dag 8: Fes - Tetouan

Vertrek naar het noorden. Onderweg bezoekt u de witte stad Chefchaouen, gelegen in een kom tussen twee bergen en bekend om z’n schilderachtige medina. De stad kent steile, smalle straten met witte en indigoblauwe gekalkte gebouwen met rode dakpannen en prachtige deuren, uitbundige fonteinen en kleine pleintjes. Een heerlijke stad. Na dit bezoek rijdt u verder naar Tetouan, waar u dineert en overnacht.

Dag 9: Tetouan - Tanger

In de ochtend bezoek aan Tetouan, ook wel het kleine Jeruzalem genoemd, omdat er vroeger veel joodse vluchtelingen uit Granada woonden. Daarna kwame de Moren uit Andalusië. Dankzij de joden werd Tetouan een belangrijke schakel met het Westen. Ook al wonen er inmiddels vrijwel geen joden meer, je vindt er nog wel de Mellah, de Joodse Wijk. Na het bezoek aan Tetouan rijdt u via de prachtige kustroute naar Tanger. Onderweg een stop bij een fantastisch uitzichtpunt.

Diner en overnachting in Tanger.

Dag 10: Tanger

Bezichtiging van Tanger. U bezoekt er o.a. de Kasbah, de Petit Socco (ook wel kleine soek) en de Grand Socco (een groot plein met kleurrijke markt). Verder gaat u naar Cap Spartel, de meest noordwestelijke punt van Afrika. De omgeving is er prachtig: mooie villa’s, te midden van mimosa, kurkeiken en eucalyptus. Tot slot nog naar de Grotten van Hercules, uitgesleten in de rotswand en bekend om z’n mooie zonsondergang.

Diner en overnachting in Tanger.

Dag 11: Tanger - Casablanca

Vandaag reist u langs de kust naar Casablanca. Onderweg bezoekt u Asilah, een in Andalusische stijl gebouwd stadje, omgeven door zwarte muren. De huisjes hebben er bijzondere balkons met blauw of groen houtwerk. Het stadje is geliefd door kunstenaars.

Diner en overnachting in Casablanca.

Dag 12: Casablanca - Amsterdam

Terugreis. Transfer naar de luchthaven van Casablanca en terugvlucht naar Amsterdam.