Voorbeeldprogramma Marokko - 15 dagen

Laat alles achter je en reis mee naar het mystieke Marokko. In slechts enkele uren vliegen komt u aan in een totaal andere wereld. Geuren, kleuren en smaken, al uw zintuigen worden tijdens deze reis geprikkeld!

In Marokko nemen we u mee naar de vier prachtige Koningssteden: Fès, Meknes, Rabat en Marrakech. Dwaal door de mystieke Medina’s en laat u meevoeren door de eindeloos draaiende straatjes met winkeltjes en marktkramen vol kleuren en geuren, pottenbakkers, leerlooiers en balkende ezeltjes.

En wat dacht u van een bezoek aan het bekende plein Djemaa-el-Fna in Marrakech? Daar brengen de slangenbezweerders u met hun blokfluit in vervoering en laten de acrobaten hun bijzondere kunsten zien.

Maar Marokko biedt meer dan cultuur. Het is ook een land met adembenemende landschappen waar u tijdens deze reis volop van kunt genieten. Van prachtige bergkloven (zoals Gorge de Todra) en schaduwrijke oases tot hoge bergpassen en enorme zandduinen aan de rand van de Sahara. Wie wil, kan zelfs in de vroege ochtend een jeeptour maken om de betoverende zonsopkomst bij de zandduinen van Merzouga te bewonderen.

Kortom, mystiek Marokko zal u zeker verrassen en al uw zintuigen verwennen. Een reis om nooit te vergeten!

Dag 1: Amsterdam - Casablanca

Vlucht naar Casablanca. Transfer naar uw hotel.

Dag 2: Casablanca - Rabat

‘s Morgens maakt u een korte stadsrondrit in Casablanca waarna u doorreist naar Rabat, de hoofdstad van Marokko. Rabat heeft een prachtig uitgestrekt paleis en u vindt er het Mausoleum van Mohammed V.

Dag 3: Rabat

Zondag: kerkdienst, verder vrij.

 

Dag 4: Rabat - Meknes

Van Rabat door naar Meknes. U rijdt via Kenitra, gelegen aan de zuidoever van de rivier Sebou, en Sidi Kacem. Ook bezoekt u vandaag de heilige stad Moulay Idriss en de Romeinse opgravingen van Volubilis.

 

Dag 5: Meknes - Fes

Meknes, gelegen in een hoogvlakte van de Midden-Atlas, is bekend om z’n vele olijfbomen. De stad wordt ook wel het ‘Versailles van Marokko’ genoemd vanwege de grootse paleizen die de sultan Moulay Idriss hier liet bouwen. Vandaag staat er een uitgebreid bezoek aan de vele bezienswaardigheden op het programma. Na het bezoek aan Meknes rijdt u naar Fes, waar u overnacht.

Dag 6: Fes

Een van de hoogtepunten van de reis is uw bezoek aan Fès, de oudste koningsstad. In de Medina ziet u zwaarbeladen ezels en vele handelaren, pottenbakkers, en leerlooiers in smalle steegjes.

Dag 7: Fes - Erfoud

Een lange tocht van Fès naar Erfoud, maar met veel variatie: fraaie groene gebieden afgewisseld met zandheuvels. De tocht eindigt in Erfoud, de poort van de Sahara.

 

Dag 8: Rissani

Excursie naar één van de zuidelijkste steden in de woestijn van Marokko, Rissani. U rijdt door de oase van Tafilalt waar duizenden dadelpalmen staan. In Rissani, een klein ommuurd lemen dorp, krijgt u de tijd om rond te kijken.

 

 

Dag 9: Ouarzazate

Via een prachtige route rijdt u naar Ouarzazate. Onderweg bezoekt u de schitterende bergkloof Gorge de Todra, het dal van de Dades en u passeert mooie dorpjes en oases in een gebied dat ook wel de ‘Vallei van de Duizend Kasbahs’ wordt genoemd.

 

 

Dag 10: Ouarzazate

Zondag: kerkdienst, verder vrij.

 

 

Dag 11: Ouarzazate - Marrakech

De weg naar Marrakech voert door de Hoge Atlas, een prachtig berglandschap waar u vele kasbahs zult passeren. Onderweg bezoekt u Aït Benhaddou, een opmerkelijk vestingsdorpje dat op rotsen is gebouwd.

 

 

Dag 12: Marrakech

Vandaag bekijkt u in Marrakech o.a. de Medina, de Koutoubia moskee met z’n hoge toren en het grote plein Djemaa-el-Fna met acrobaten en slangenbezweerders dat aan het einde van de dag verandert in een soort vermaakcentrum. De middag is vrij te besteden.

 

 

Dag 13: Marrakech - Casablanca

U rijdt terug naar Casablanca. Onderweg bezoekt u het aan de kust gelegen El-Jadida, een oud-Portugese stad met diverse overblijfselen uit die tijd zoals de stadsmuren met bastions en hoektorens.

 

 

Dag 14: Casablanca

Een hele dag in Casablanca. Tijdens de stadsbezichtiging bezoekt u ook de grootste moskee van Afrika, de Hassan-II Moskee. ’s Middags vrij.

 

 

Dag 15: Casablanca - Amsterdam

Terugvlucht naar Amsterdam.