Voorbeeldprogramma Portugal - 10 dagen

Dag 1: Amsterdam - Porto

Vlucht Amsterdam – Porto. Transfer naar uw hotel.

Dag 2: bezoek aan Porto

Vandaag staat een bezoek aan de stad Porto op het programma. U bezoekt o.a. de Clérigos Toren en de kerk (buitenzijde) en de oudste wijk, Ribeira. Na de lunch maakt u een mooie boottocht van 45 minuten op de rivier de Douro, waarbij u de belangrijke en bekende bruggen in deze stad zult zien. U ziet ook het deel aan de andere kant van de rivier en bezoekt hier een oude wijnkelder, waarbij ook de gelegenheid is om wijn te proeven. Een leuke afsluiting van de dag. Dan terug naar hotel voor diner en overnachting.

Dag 3: Dagexcursie

Vandaag maakt u een dagexcursie naar Braga , een van de oudste steden van Portugal. Het was de bestuurlijke zetel van het keizerrijk. U vindt hier de Kathedraal Sé, de oudste kathedraal van het land (entree niet inbegrepen). Ook ziet u het heiligdom Bom Jesus do Monte Braga is ook een van de belangrijkste religieuze centra van het land. Na de lunch naar Guimarães, waar de eerste Portugese koning werd geboren. U wandelt er om het kasteel heen en bekijkt deze prachtige stad met haar sierlijke smeedijzeren balkons, granieten afdakjes, herenhuizen, bogen die smalle straatjes verbinden, door de jaren uitgesleten straatstenen, torens en kloosters. U waant zich soms even in de middeleeuwen. Dan terug naar Porto voor diner en overnachting.

Dag 4: Via Aveiro naar Coimbra

U reist verder naar Coimbra. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan Aveiro, het Venetië van Portugal. Dit charmante stadje is een van de mooiste plekjes in Portugal. De kleurrijke bootjes, oude straatjes en de pastelkleurige huisjes dragen daar zeker aan bij. Daarna door naar Coimbra, ooit de hoofdstad van Portugal en een echte studentenstad. Het ligt aan de Mondego. U ziet er de mooie oude Universiteit, de Universiteitspoort, oude kerken en de Kathedraal Sé Velha. De stad is een bezoek meer dan waard. Diner en overnachting in Coimbra.

Dag 5: Op naar Fatima

Via een prachtige en kronkelende weg rijdt u naar de plaats Tomar, een middeleeuwse plaats, ook wel stad van de Tempeliers genaamd. Het visitekaartje van de stad is het klooster Convento de

Cristo, een belangrijk bouwwerk uit de Renaissance. Ook het Kasteel van de Tempeliers is de moeite waard. Daarna rijdt u door naar Fatima, een belangrijk bedevaartsoord. U ziet er de Bassilica de Nossa Senhora do Rosário de Fátima. Vrije tijd om de plaats te verkennen. Diner en overnachting in Fatima.

Dag 6: Dagtocht

Deze dag maakt u een dagtocht in de omgeving. U bezoekt Batalha, waar het bekende Batalha Klooster staat, een gotisch meesterwerk wat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. U bezoekt hier de kerk. Daarna gaat u naar Alcobaça en ziet er de Abdij van Santa Maria, eveneens een prachtig monument dat op de lijst van Unesco staat. Ook hier bezoekt u de kerk. Tenslotte naar Nazaré, een traditioneel vissersdorp maar tegelijkertijd ook een zeer bekend surfoord omdat er zulke hoge golven zijn. Daarna terug naar Fatima voor diner en overnachting.

Dag 7: Dagtocht

Na het ontbijt reist u via een mooie route naar Evora en ontdekken er de kleine straatjes en steegjes met witte huizen van dit sfeervolle stadje. U kunt een bezoek brengen aan de Kapel van de Botten (niet inbegrepen). Na verkenning van deze stad rijdt u door naar een kurkboerderij, waar u het een en ander leert over de toepassingen van kurk, een traditioneel materiaal. De middag is vrij te besteden in Evora. Diner en overnachting.

 

Dag 8: Via Sintra en Cascais naar Lissabon

Via een prachtige route met diverse stops rijdt u verder naar Lissabon. U bezoekt onderweg de magische stad Sintra. Ooit stond hier het zomerpaleis van de koninklijke familie, Palacio de Vila (entree niet inbegrepen). Na wat verbouwingen en Moorse invloeden, is het nu een bijzonder gebouw. De reis wordt vervolgd en via Cabo da Roca (mooi uitzichtpunt) reist u naar Cascais en Esstoril om tenslotte neer te strijken in Lissabon. Diner en overnachting.

Dag 9: Lissabon

Deze gehele dag wordt doorgebracht in Lissabon. U gaat naar het Belvedere Park voor een mooi uitzicht over de stad. U ziet de Avenida dea Liberdade, het historische Rossio Square en wandelt door het historisch centrum van Lissabon. Het Alfama Kwartier zal niet ontbreken. ’s Middags naar de Toren van Belem en wandeling langs het monument van de ontdekkingsreizigers en het Jeronimos klooster, een meesterwerk van architectuur.Hier vlakbij zit ook de lekkerste bakker van Lissabon.

 

Dag 10: Terug naar huis

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht van Lissabon naar Amsterdam