Voorbeeldprogramma Turkije - 10 dagen

Dag 1: Nederland - Istanbul

Aankomst in Istanbul en transfer naar het hotel, voor diner en overnachting

Dag 2: Klassiek Istanbul

Na het ontbijt beginnen we aan de klassieke Istanbul;

Aya Sophia, Topkapı Paleis, Blauwe Moskee, Hipodroom, Groot Bazaar en een boottocht in Bosphorus.

Dag 3: Istanbul - Bursa

In de ochtend bezoeken we om 09.00 uur het Dolmabahçe Paleis en verlaten daarna Istanbul en gaan richting Iznik (Nicea) waar het eerste oecumenische concilie werd gehouden. Bursa met Sultans graven, Grote Moskee en de zijde- bazaar. Overnachting in Bursa.

 

Dag 4: Bursa - Pergamon - Kusadasi

Na het ontbijt in het hotel verlaten we Bursa en gaan richting Pergamon met de Acropolis en de Asclepion (gebied van de geneeskunde in de oudheid). Na de lunch in Pergamon gaan we door naar Kusadası voor de overnachting.

Dag 5: Efeze

In de ochtend gaan we eerst naar Huis van Maria en Efeze en na de middag naar de Johannes Basiliek. Op het einde van de dag kunnen we bij voldoende tijd ook een lederoutlet bezoeken met een modeshow. Overnachting in Kusadası.

 

Dag 6: Egeïsche kust - Pamukkale

We verlaten de Egeïsche kust en gaan richting Aphrodisias, de stad van de beeldhouwers met de tempel van schoonheidsgodin Aphrpdite. Na de lunch in Aphrodisias gaan we door naar Laodicea, een van de Bijbelse steden in west Turkije .Overnachting in Pamukkale.

 

 

Dag 7: Pamukkale

Zondag dienst in het hotel waar we overnachten in Pamukkale. Na de kerkdienst doen we een wandeling naar Pamukkale en Hierapolis. Overnachting in Pamukkale.

 

 

Dag 8: Naar Antalya

Vandaag gaan we richting Zuidkust en de Middellandse zee. Onderweg wordt een tapijtknoperij bezocht. Lunch onderweg en aankomst in Antalya. Bezoek oude stad en boottocht vanuit de haven van oude stad (indien mogelijk). Overnachting in Antalya.

 

 

Dag 9: Termessos

Na het ontbijt in het hotel bezoeken we Termessos. Na de middag rust in het hotel.

 

 

Dag 10: Antalya - Nederland

Terugreis Antalya naar Nederland. Tot aan de transfer is er vrije tijd.