Voorbeeldprogramma Spanje - Andalusië

Één verhaal, twee kusten, drie steden…..

Iedere bestemming heeft zijn verhaal. Zo ook Andalusië waar u het verhaal hoort van een Gouden Eeuw die al in de 8e eeuw begint. De Moren kwamen via het zuiden Spanje binnen en stichtten het emiraat “Al Andaloes”. Het Moorse Spanje was een plek waar de drie wereldreligies: Jodendom, Islam en Christendom grotendeels in harmonie met elkaar woonden en werkten. Sporen uit deze tijd zijn nog steeds zichtbaar en voelbaar. Zeker in de magnifieke steden uit de bloeitijd van het Moorse Spanje als Granada, Cordoba en Sevilla; de zogenaamde “Gouden Driehoek”. Granada met het imposante Alhambra, Cordoba met de unieke Mezquita kathedraal en Sevilla, met zijn pracht en praal aan de Guadalquivir.

Maar Andalusië biedt veel meer. U ontdekt schilderachtige witte dorpjes, die helder oplichtend in het landschap liggen en proeft de smaken van de regio. En natuurlijk de prachtige zandstranden aan de Costa del Sol.

Dag 1: Amsterdam - Malaga

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dag 2: Granada en Alhambra

Naar Granada, naar men zegt de mooiste stad van Andalusië. Vanzelfsprekend bezoekt u het Moorse sprookjespaleis, Alhambra inclusief het Generalife. Het is een stad in een stad met paleizen, geurende tuinen, forten en baden, geheel omgeven door dikke muren. ’s Middags neemt u met uw reisleider een kijkje in het Albaycín, de oude Arabische wijk. Het is een netwerk van kronkelstraatjes, die u uiteindelijk naar een plek leiden, die prachtig zicht biedt op het Alhambra. Van een afstand is goed te zien hoe imposant dit monument is!

Dag 3: ZO, vrije dag

Zondag. U kunt eventueel een lokale kerkdienst bezoeken. De rest van de dag is ter vrije besteding. Wandel eens door het centrum van Benalmadena of neem een kijkje in de jachthaven.

Dag 4: Ronda

Vandaag bezoekt u Ronda, het ultieme ‘Pueblo Blanco’. Het ligt indrukwekkend op de rand van een groot plateau, waarin het water een diepe kloof heeft uitgesneden. U ziet de blikvangers: de kathedraal Santa Maria la Mayor, de imposante 18e-eeuwse boogbrug en de Arena. ’s Middags is er voldoende gelegenheid om zelf op ontdekking te gaan.

Dag 5: Cordoba

De tweede stad van de “Gouden Driehoek” staat centraal: Cordoba. Tot ver in de Middeleeuwen was hier het centrum van Moorse en Joodse cultuur in Europa, waar bijvoorbeeld de wetenschap bloeide. De stad vormde een oase van religieuze verdraagzaamheid. Christenen, moslims en joden stonden op goede voet met elkaar. U bezoekt ‘La Mezquita’, de moskee die herinnert aan de bloeiperiode van Cordoba. Midden in de moskee werd een kathedraal gebouwd. Deze bijzondere combinatie maakt het tot een uniek bouwwerk, dat zijn gelijke niet kent. Trakteer uzelf op een tapas lunch en verken het oude centrum met zijn kronkelende straatjes opgefleurd door bloemrijke patio’s

Dag 6: Paella en Mijas

Vrije morgen. ’s Middags een paella lunch op een citrusplantage, waar ook een rondleiding op het programma staat. Dan volgt een kennismaking met Mijas, een van de mooiste en bekendste “pueblo blanco” (witte dorpjes). Het is tegen een heuvel gebouwd, zodat er uitzicht is op de Middellandse Zee en de omringende bossen. Dwaal door de smalle straatjes met bloeiende geraniums, gezellige terrassen en geniet van de bijzondere sfeer in dit plaatsje.

Dag 7: Sevilla

De hele dag wordt besteed in de grootste stad van Andalusië: Sevilla. Uw Nederlandse gids leidt u rond in de parel aan de Guadalquivir, de rivier die door de stad stroomt. Sevilla is de stad van flamenco, sinaasappelbomen en tapas. Hoogtepunt is een bezoek aan de indrukwekkende kathedraal met de klokkentoren Giralda, die door UNESCO op de werelderfgoedlijst is geplaatst. Ook wandelt u door de sfeervolle straatjes van de binnenstad, bezoekt de joodse wijk en neemt een kijkje op de Plaza España, gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1929. Kortom, een gevarieerde dag in deze boeiende en levendige stad.

Dag 8: Malaga - Amsterdam

De ochtend is nog vrij te besteden. In de namiddag vertrekt u per bus naar Malaga. Rechtstreekse terugvlucht van Malaga naar Rotterdam.